Go to Top

Junyent mostra al sector agrícola els avenços de l’ordi híbrid

L’agrobotiga Junyent va organitzar aquest dilluns una jornada sobre les noves varietats d’ordi híbrid cultivades a Osona. La jornada, en col·laboració amb empresa líder en protecció de cultius i en llavors d’alt rendiment Syngenta,  va comptar amb l’assistència d’una trentena de pagesos de tota la província de Barcelona.

Els agricultors assistents van visitar in situ dos dels tres camps de cultiu de la comarca d’Osona, ubicats a Manlleu, Masies de Voltregà i Santa Eugènia de Berga, on ja s’ha plantat l’ordi híbrid. La nova varietat genera un ordi amb l’espiga més gran i el gra més vigorós, i permet incrementar la producció entre un 12 i un 20% sembrant dosis més baixes.

La jornada es va iniciar a les 4 de la tarda davant l’agrobotiga Junyent&Herbifung, on es va instal·lar una carpa per a la recepció dels participants. A continuació, els pagesos van iniciar la visita als camps per comprovar l’evolució i els resultats obtinguts amb les noves varietats, pioneres a l’Estat espanyol i que suposen una innovació revolucionària en el sector agrícola. La trobada va acabar amb una sessió de photocall davant l’agrobotiga  i amb un sopar per a tots els assistents.

Junyent&Herbifung continua desenvolupant proves amb noves varietats de llavors a camps d’assaig de tota la comarca, amb el suport d’empreses especialitzades, per trobar les que millor s’adaptin al clima d’Osona i permetin augmentar el rendiment del cultiu dels seus clients.