Go to Top

El fred afectarà poc a les erugues del boix: Com podem frenar la plaga?

L’arribada del fred no l’aturarà

L’arribada del fred afectarà ben poc a les erugues de boix, ja que aquests insectes són capaços d’aguantar fins a temperatures de -10º. Per tant, cal prendre mesures com més aviat millor contra aquesta plaga que continua escampant-se per Osona i el Ripollès, malgrat l’arribada del fred.

“La gent ve a comprar de tot arreu, però sobretot de les Guilleries” comenta Eduard Marín Junyent, gerent de Junyent Herbifung, a l’entrevista que ens va realitzar Osona.com per demanar-nos consell sobre com frenar aquesta plaga que segueix expandint-se.

Des de principis d’any, ja hem vist néixer la tercera generació d’aquests insectes. Per aquest motiu, cal prendre mesures per evitar-ne la propagació  i preparar-nos per a la pròxima generació d’erugues de boix.

La Cydalima perspectalis és una espècie invasora. Aquestes erugues s’alimenten de les fulles del boix durant el seu desenvolupament i creen teranyines per desplaçar-se ràpidament per la planta. D’aquesta manera és com provoquen una defoliació extrema. Si l’atac al boix és continu, acaben debilitant completament la planta fins a causar-li la mort. D’altra banda, la papallona d’aquest insecte envaeix els espais, i a la nit es poden veure concentrades al voltant dels llums o fanals.

Mesures per controlar la plaga

Actualment, l’eruga de boix no té depredador, per tant cal realitzar accions per eliminar-ne i evitar-ne la propagació.

Productes per exterminar la plaga (trampes i tractaments)

Treballem amb les marques més pioneres del sector. Per afrontar la plaga d’erugues, primer de tot cal localitzar el focus de la plaga i llavors saber en quina situació es troba el boix: jardí o bosc. Segons les condicions, l’equip professional de Junyent Herbifung us recomanarà els productes més efectius per atacar directament a la plaga i evitar-ne la propagació per la resta de la zona afectada.

Aquest estiu hem venut més de mig miler de trampes per caçar les papallones del boix, que contenen una feromona que atrau els mascles de la papallona i impedeix que es tornin a reproduir, amb un efecte de 45 dies. Aconsellem penjar la trampa a una certa distància del boix, a un radi de 20 metres, i a prop d’arbres fruiters.

En l’àmbit domèstic, també recomanem el Bacillus thuringiensis, un producte biològic que afecta el sistema digestiu de les erugues i es degrada ràpidament en el medi natural. El percentatge d’eficiència és d’un 95%.

Servei d’ensulfatar

Els nostres tècnics poden desplaçar-se fins a finques privades per cuidar-se personalment de l’aplicació del tractament contra l’eruga del boix.

Consells i recomanacions per a tota classe de plagues

A part de l’eruga del boix, durant tot l’any a la teva zona, poden aparèixer diferents plagues. A Junyent Herbifung tenim solucions per a tota classe de plagues que estiguin afectant les teves plantes: insectes, rèptils, talps…

Fes-nos una visita a l’Agrobotiga Junyent i el nostre equip comercial et donarà consells i recomanacions.

Polígon industrial Mas Galí
C. Bellmunt,12
Gurb (Barcelona)

També pots trucar-nos al 93 886 30 58 o escriure’ns a agrobotiga@junyent1927.net 

, , ,